Costa d'Ivori
Internacional 27/12/2010

Ouattara crida a la vaga general a la Costa d'Ivori

El guanyador de les eleccions pressiona per aconsguir la presidència. El govern de Gbagbo refusa la condemna de les Nacions Unides

Acn
1 min
Alassane Ouattara

AbidjanAlassane Ouattara crida els habitants de Costa d'Ivori a la vaga general d'aquest dilluns, en un nou pols al poder del president Laurent Gbagbo. Outtara reclama la presidència de Costa d'Ivori després de guanyar les eleccions que havien d'acabar amb anys de disputes i que han resultat en durs enfrontaments amb Gbagbo, derrotat a les eleccions però disposat a mantenir-se al poder. La vaga té l'objectiu de fer reflexionar l'internacionalment abandonat Gbagbo mentre al país bufen vents de guerra civil. La Costa d'Ivori ha afrontat un impàs polític violent des de les eleccions presidencials del mes passat, que havien d'acabar amb els enfrontaments que persistien des de la guerra civil del 2002-03, però que enlloc d'això han tornat a comportar matances entre els grups rivals.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Ara, la vaga general s'afegeix a la pressió internacional que està rebent Gbagbo perquè acati els resultats de les eleccions del 28 de novembre i cedeixi el poder a Ouattara, que ha estat declarat vencedor per les Nacions Unides, la Unió Europea, els Estats Units i la Unió Africana entre d'altres organismes.

Fins a 16 estats africans han amenaçat el president vençut d'utilitzar la força si no renuncia al poder.

stats