Síria
Internacional 23/08/2011

El Consell de Drets Humans de l'ONU aprova la resolució de condemna a Síria

Al mateix temps, activistes pro drets humans informen de detencions massives a Deir ez-Zor (al nord-est) i de trets contra civils a Homs (al centre)

Efe
1 min

El CaireEl Consell de Drets Humans de les Nacions Unides ha aprovat avui la proposta de resolució presentada per la Unió Europea sobre la situació a Síria, en què es proposa l'enviament d'una missió d'investigació al país. L'objectiu de la missió és "identificar els responsables" de les "violacions" dels drets humans perquè puguin ser "processats".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La proposta ha estat aprovada amb el suport dels Estats Units i de 33 països més. Ha tingut el rebuig de Rússia, Cuba, la Xina i l'Equador, que consideren que la iniciativa té "fins destructius" i busca "desestabilitzar la situació".

Continua la repressió

El règim sirià no ha aturat, però, l'ofensiva contra els manifestants que demanen la caiguda del president, Baixar al-Assad, i aquesta nit ha fet detencions massives a Deir ez-Zor, al nord-est del país, mentre manté els atacs a Homs, al centre.

L'Observatori Sirià de Drets Humans ha informat avui que les forces de seguretat sirianes han detingut a Deir ez-Zor més de 300 persones durant les últimes 24 hores. I també ha assegurat que a Homs, al centre del país, almenys vuit persones han mort en mans dels sicaris civils del règim.

stats