MÓN
Internacional 28/07/2011

El líder d'Al-Qaida demana en un vídeo als insurgents de Síria que també lluitin contra els EUA

"Avui esteu alçats i amb el cap ben alt us encareu als tancs, al llançament d'artilleria i als helicòpters", exclama Al-Zawahiri, que ha felicitat el poble sirià, a qui reclama que es mogui també contra Washington i Israel

Acn
1 min
Al-Zawahri, en una imatge extreta del vídeo / ACN

DubaiL'actual líder d'Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, ha penjat un vídeo a internet on anima els manifestants sirians perquè es moguin també contra Washington i Israel, i denuncia que les intencions dels Estats Units no són sinceres quan donen mostres de solidaritat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Amèrica, que va cooperar amb el president sirià, Baixar al-Assad, durant tot el seu règim, avui us diu que és al vostre costat, però només perquè s'ha vist amenaçada pel terratrèmol que ha provocat la vostra fúria", exclama Al-Zawahiri, que vesteix de blanc i porta un rifle a les mans, al vídeo. El líder lloa tots aquells sirians que protesten contra al-Assad, a qui anomena ''el company d'Amèrica en la guerra contra l'islam i en nom de la guerra contra el terrorisme''.


La data de la gravació és del mes de juny, justament quan es va anunciar que Al-Zawahiri seria qui prendria el relleu com a líder d'Al-Qaida, després que Ossama bin Laden fos mort durant un operatiu de l'exèrcit americà a l'Afganistan el mes de maig passat. La localització d'Al-Zawahiri es desconeix, tot i que es creu que s'amaga en algun lloc proper a la frontera entre l'Afganistan i el Pakistan. Washington ha ofert uns 25 milions de dòlars, uns 18 milions d'euros, a qui aporti informació que ajudi a la seva captura.

stats