Integració europea
Internacional 26/05/2011

La detenció de Mladic apropa Sèrbia a la UE

Ashton diu que és un "pas essencial" i Brussel·les apunta que es compleixen els requisits per a l'adhesió

Agències
1 min

Belgrad / Brussel·lesLa detenció dels imputats per crims de guerra a l'antiga Iugoslàvia era una de les exigències per a la incorporació de Sèrbia a la Unió Europea. Precisament avui, Catherine Ashton, cap de la diplomàcia europea, està visitant Sèrbia i Montenegro amb una agenda de punts per a la integració dels dos països. Ashton ha declarat que "és un pas important per a Sèrbia i per a la justícia internacional", i també ha instat les atuoritats sèrbies a extradir "immediatament" Mladic a l'Haia perquè es pugui dur a terme el judici. Ashton ha recordat que la "total cooperació amb el Tribunal és un pas essencial per a la pertinença de Sèrbia a la UE".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, el comissari responsable de l'ampliació de la UE, Stefan Füle, ha considerat la detenció "un gest històric que demostra que Sèrbia ha entès la importància crucial de la reconciliació regional", un dels requisits polítics per al procés d'adhesió.

El ministre d'Exteriors italià, Franco Frattini, ha dit que la detenció "encara acosta més Sèrbia a la UE". "Es tracta d'un autèntic punt d'inflexió que saludem molt satisfets i que esperàvem des de fa temps", ha afegit. Frattini ho considera una prova "de la gran maduresa democràtica de Sèrbia" i ha recordat que Itàlia dóna tot el seu suport a la integració. Roma conclou que la detenció és una recompensa a la voluntat de fer justícia de la comunitat internacional i el govern de Belgrad.

stats