Brasil
Internacional 08/06/2011

La mà dreta de Dilma Rousseff dimiteix per un escàndol sobre el seu patrimoni

Antonio Palocci era ministre de la Presidència. Un diari ha revelat que els seus béns s'han multiplicat per 20 en els darrers 4 anys

Agències
1 min
Palocci, amb Dilma Roussef, en una imatge d'arxiu. AFP

BrasiliaEl ministre brasiler de la Presidència, Antonio Palocci, ha dimitit després que se sabés que el seu patrimoni havia augmentat 20 vegades en els darrers quatre anys.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Palocci, que és considerat com la mà dreta de la presidenta Dilma Rousseff, ha assegurat que totes les seves actuacions han sigut legals i ha justificat la dimissió per no perjudicar el govern. Rousseff ha acceptat la dimissió i ha designat la senadora Glesi Hoffman, del Partit dels Treballadors, per succeir-lo en el càrrec.

El procurador general de la República, Roberto Gurel, havia anunciat el dia abans que no investigaria el patrimoni de Palocci, com demanava l'oposició, perquè no veia indicis de delicte. A més, precisava que la incompatibilitat entre el patrimoni i la renda declarada no constitueix delicte.

L'escàndol va sorgir arran d'un article del diari La Folha de Sao Paulo, que explicava l'augment de patrimoni en el període en què Palocci era diputat i dirigia una empresa de consultoria. El ministre dimissionari també es va encarregar en aquests anys de coordinar la campanya electoral que va portar Rousseff al poder. Segons l'article, Palocci havia facturat el 2010 uns 20 milions de reals (12,5 milions de dòlars) a través de la seva consultoria. Palocci va reconèixer aquesta facturació, però es va negar a revelar el nom dels seus clients.

L'exministre havia sigut titular d'Hisenda del primer govern de Luiz Inácio Lula da Silva (2003-2006), el qual també va haver d'abandonar per un escàndol de corrupció, pel qual va ser jutjat i declarat innocent.

stats