Internacional 07/11/2011

Una de les diputades més fidels a Berlusconi abandona el partit

Gabriella Carducci militava en les files del partit del primer ministre des de que va fundar Forza Italia el 1994. Explica que ha decidit abandonar el partit "pel bé del país"

Efe
1 min
La diputada Gabriella Carlucci

RomaUn nou revés ha arribat aquest dilluns a Silvio Berlusconi. La diputada del seu partit Gabriella Carlucci ha anunciat que abandona el Poble de la Llibertat (PDL) per passar a l'oposició, concretament a les files de la Unió de Demòcrates i de Centre (UDC), cosa que afegeix encara més incertesa sobre la supervivència del govern italià.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Carlucci, que era presentadora de televisió, militava en el partit de Berlusconi des de l'any 1994, quan es va crear Forza Italia. L'exdiputada va explicar ahir que ha pres la decisió "pel bé del país" i que encara no li ha comunicat oficialment al primer ministre. "Berlusconi ha de fer un pas enrere", ha dit, "i permetre que una altra persona del centre-dreta formi un govern capaç d'aconseguir una majoria més àmplia i unir forces amb partits com l'UDC, que treballen pel país".

L'abandó de Carlucci s'ha fet públic el dia abans de la votació del pressupostos de l'Estat, que es durà a terme demà, i davant del qual la coalició de govern està perdent suports. Sembla que en aquests moments tindria 306 vots a favor, a causa de les desercions dels últims dies, fet que no permetria aprovar el text.

Tot i això, Berlusconi va reiterar ahir que té la majoria de la Cambra de Diputats i que pensa continuar fins al 2013. El primer ministre va afirmar que espera recuperar diversos diputats dels anomenats "rebels" i aconseguir com a mínim els 310 vots favorables que permetrien al seu govern seguir sobrevivint.

stats