ESTATS UNITS
Internacional 13/02/2013

"L'autèntic motor del creixement d'Amèrica és la classe mitjana", el discurs d'Obama en 10 frases

El president dels Estats Units aposta per impulsar el creixement i reduir els arsenals nuclears

Ara
2 min
Obama durant el seu primer discurs de l'Estat de la Unió després de la reelecció. Darrera, el vicepresident Biden / REUTERS

Barcelona- "Fa 51 anys, John F. Kennedy va dir en aquesta cambra que la Constitució no ens fa rivals per al poder, sinó companys per al progrés".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

- "La reducció del dèficit no és un pla econòmic. Una economia creixent que creï bons llocs de treball per a les classes mitjanes ha de ser l'estrella polar que guiï els nostres esforços".

- "La tasca de la nostra generació és tornar a engegar l'autèntic motor del creixement econòmic d'Amèrica, una classe mitjana creixent i pròspera".

- "Aquesta nit declarem que a la nació més rica de la Terra ningú que treballi a temps complet hauria de viure a la pobresa, i que augmentem el salari mínim federal a nou dòlars l'hora".

- "Proposo que treballem amb els estats per tenir una escola infantil de qualitat i disponible per a tots i cadascun dels infants nord-americans".

- "Aquesta primavera les nostres forces passaran a fer un rol de suport, mentre que les forces de seguretat afganeses prendran el comandament. Avui puc anunciar que l'any vinent 34.000 tropes nord-americanes tornaran a casa des de l'Afganistan. A finals de l'any vinent, la guerra de l'Afganistan s'haurà acabat".

- "Implicarem Rússia a demanar més reduccions dels nostres arsenals nuclears per continuar liderant l'esforç global per assegurar els materials nuclears que poden caure en males mans".

- "Avui he signat una ordre executiva per reforçar les nostres ciberdefenses".

- "Mantindrem la pressió sobre el règim sirià que ha assassinat el seu propi poble i donarem suport als líders de l'oposició que respectin els drets de tots els sirians. I ens mantindrem ferms al costat d'Israel, buscant una pau segura i duradora".

- "Ja sé que no és el primer cop que en aquest país debatem sobre la reducció de les armes de foc, però aquesta vegada és diferent. Podeu votar que no, però dos mesos després de Newtown, més d'un miler d'aniversaris i de graduacions han estat robades de les nostres vides per una bala, més d'un miler".

stats