Internacional 16/12/2011

La dona més baixa del món és una índia de 62,8 cm

La jove, de 18 anys, somia a fer carrera cinemtogràfica a Bollywood

Afp
1 min
Amge, la dona més petita del món del 2011

DelhiLa dona viva i més baixa de la qual es coneix existència en tot el planeta és de l'Índia i mesura 62,8 cm, segons l'organització Guinness World Records. Amge Jyoti va ser reconeguda amb el premi Guinness amb motiu del seu 18è aniversari, celebrat amb la seva família a Nagpur, a 520 quilòmetres a l'est de Bombai, a l'Índia occidental.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Mesura 62,8 centímetres. Es va mesurar tres vegades en 24 hores, ja que la mida pot variar una mica amb més d'un dia", ha dit a AFP Rob Molloy, un treballador oficial dels llibres de Guinness. "Els metges l'han mesurat en presència nostra en tres ocasions, tant en posició horitzontal com dreta. Així han obtingut la mitjana", ha afegit.

La jove ha rebut el certificat Guinness amb un somriure davant del seu pare i de la seva mare. "Estic molt feliç de tenir aquest quadre amb el certificat", ha dit en el seu aniversari. Amge Jyoti, que pateix acondroplàsia, una malaltia dels ossos que li manté el cos de la mida d'un nadó de quatre mesos, té el somni de fer carrera cinematogràfica a Bollywood, amb la qual cosa està d'acord el seu pare.

L'anterior titular del guardó era una americana de 69,49 cm, Bridgette Jordan, d'Illinois.

stats