Síria
Internacional 09/04/2012

Una organització de defensa dels drets humans denuncia les execucions del règim sirià

El grup Human Rights Watch ha presentat l'informe 'A sang freda', que documenta a partir de testimonis les matances indiscriminades del règim. El dret internacional prohibeix els assassinats a soldats ferits o capturats, ja que constitueixen un crim de guerra

Efe
1 min
Funeral de civils assassinats pel règim sirià / REUTERS

BeirutL'organització de drets humans Human Rights Watch (HRW) ha denunciat que almenys un centenar de persones, la majoria d'elles civils, han sigut executades a Síria per les forces del règim de Baixar al-Assad en els últims mesos.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En un informe titulat 'A sang freda', l'organització documenta l'assassinat de 101 persones des de finals del 2011 per part de les forces de seguretat sirianes i els 'shabiba'–els sicaris del règim. 'A sang freda' es basa en els testimonis que HRW va obtenir directament de les províncies de l'Idleb i Homs.

En l'informe apareixen casos concrets com el d'un habitant del barri de Baba Amr (Homs) que va veure com soldats sirians mataven d'un tret el seu germà i treien quatre homes del seu habitatge per matar-los a ganivetades davant dels seus familiars.

"En un intent desesperat per aixafar la revolta, les forces sirianes executen a sang freda tant civils com combatents rebels a la llum del dia i davant de testimonis. Evidentment no els preocupa haver de respondre algun dia pels seus crims", ha apuntat la investigadora Ole Solvang.

En l'informe, HRW expressa la seva inquietud davant les polítiques d'Al-Assad, que consisteixen a "no tenir presoners" i que violen el dret internacional que prohibeix les execucions i els assassinats a soldats ferits o capturats, ja que constitueixen un crim de guerra.

A més, el grup de defensa dels drets humans assegura que és impossible obtenir el nombre total d'aquest tipus d'execucions a causa de les restriccions per avaluar la situació al país.

stats