Internacional 01/09/2012

Alerta per un virus mortal als Estats Units

Més de 10.000 persones podrien contraure Hantavirus, una estranya malaltia que afecta els pulmons i ja ha deixat dos morts. No hi ha cura per al virus, que ha aparegut al Parc Nacional de Yosemite, a Califòrnia

Ara
1 min
El Parc Nacional de Yosemite (Califòrnia). EFE

BarcelonaLes plàcides vacances al Parc Nacional de Yosemite (Califòrnia) de 10.000 turistes aquest agost podrien acabar en un desenllaç fatal. Els Centres de Control i Prevenció de Malalties dels Estats Units han alertat a totes les persones que s'han allotjat en cabanes del parc, conegut per les seves increïbles sequoies, del risc de contraure Hantavirus, una malaltia que es contagia a partir dels excrements de ratolins i rates i que es presenta en forma de símptomes de fatiga, febre, dolors musculars –especialment a les cuixes, malucs i l'esquena–, mal de cap, calfreds, marejos, nàusees, vòmits, diarrea, dolors abdominals i dificultats per respirar.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

De moment ja han mort sis persones a causa de l'Hantaviurs (HPS en les seves singles en anglès) i ja s'han diagnosticat dos nous casos. Tot i que la malaltia no té cura, si es diagnostica amb temps es pot evitar un desenllaç fatal. Les autoritats nord-americanes alerten a les persones que van allotjar-se a les cabanes Signature Tent Cabins del campament Curry Village entre el 10 de juny i el 24 d'agost que estiguin atents a qualsevol símptoma durant les pròximes sis setmanes d'inoculació del virus.

El virus no es contagia entre humans

Aquesta malaltia, però, no es contagia entre humans. Els rosegadors expulsen el virus a través de l'orina, els excrements i la saliva. Segons el portal Medline Plus, petites gotes del virus poden flotar a l'aire i els humans contraure així la malaltia si respiren aquest aire infectat o entren en contacte amb rosegadors o els seus excrements.

El 2011, la meitat dels casos detectats d'hantavirus als Estats Units van acabar amb la mort. Des del 1993, quan el virus va ser identificat, el promig de morts en casos detectat és del 36%.

stats