Internacional 21/07/2012

L'assassí de Denver: un estudiant de ciències que en dos mesos va comprar 4 armes de foc en botigues legals

James Holmes, fill d'una infermera i un directiu d'una empresa d'informàtica, havia deixat el doctorat el mes passat, tot i la brillantor del seu currículum

Ara
1 min

BarcelonaEra un estudiant brillant i tímid que fins al mes passat estava fent un doctorat de neurociència a la universitat de Denver. Al juny va deixar el programa de sobte, i els responsables de la universitat no saben explicar per què, atès el seu currículum brillant. Mentrestant, havia començat a armar-se, segons recull 'The Washington Post'.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Aquestes són les primeres peces del trencaclosques que hauria d'explicar qui és James Holmes, el jove californià de 24 anys establert a Colorado que aquest divendres es va posar una màscara de gas, es va plantar a l'estrena de l'última pel·lícula de la saga sobre Batman i va matar 12 persones, a més de deixar-ne ferides moltes més.

El que se sap segur és que en dos mesos havia comprat quatre armes de foc en botigues legals del mateix estat de Colorado. El 22 de maig va comprar una pistola Glock en un establiment d'Aurora. I sis dies després va adquirir una escopeta de la marca Remington a Denver mateix. En les setmanes posteriors va comprar una Smith & Wesson del calibre 223 a Thornton i una altra Glock a Denver. Aquesta última adquisició la va fer el 6 de juliol, 13 dies abans de l'atac. Portaveus policials han indicat també que Holmes va comprar 6.000 bales per internet.

La policia intenta ara aclarir què li va passar pel cap a aquest noi, que havia centrat els seus estudis dels darrers temps en l'anàlisi del comportament humà i què el produeix. "És irònic i trist", assegura Timothy White, un representant de la universitat on estudiava, que el considerava un dels millors estudiants.

stats