ESTATS UNITS
Internacional 11/04/2012

La fiscalia presentarà càrrecs contra l'assassí confés de l'adolescent negre a Florida

La fiscal especial de l'estat vol processar George Zimmerman, el vigilant nocturn que va disparar contra Trayvon Martin, de 17 anys, al·legant defensa pròpia

Ara
1 min
Manifestació de suport a un judici per la mort de Trayvon a Nova York. REUTERS

BarcelonaHavia mort a trets un adolescent de 17 anys, però estava en llibertat sense càrrecs. Ara, però, pot ser que això canviï i que finalment se'l jutgi, després que la fiscal especial de l'estat de Florida es plantegi presentar càrrecs contra George Zimmerman, el vigilant nocturn que va disparar contra Trayvon Martin el 26 de febrer tot escudant-se en la llei de legítima defensa.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons avancen 'The Washington Post' i 'Fox News', està previst que la fiscal especial de Florida Angela Corey anunciï aquest dimecres els càrrecs que presenta contra Zimmerman per la mort de Trayvon Martin, que va indignar mig estat de Florida i va portar el mateix president Barack Obama a denunciar l'horror que devia estar passant la família. "Si tingués un fill, seria com Trayvon", va dir llavors tot exigint una investigació de totes les autoritats "per entendre exactament com s'ha produït aquesta tragèdia".

Sense notícies de Zimmerman

L'anunci de presentar càrrecs contra Zimmerman arriba un dia després que els seus advocats es desvinculessin del cas perquè no l'havien pogut localitzar. El bufet va explicar que estaven preocupats pels problemes psicològics i físics de l'autor de la mort de Trayvon després que prengués decisions sense consultar-los. "Podeu deixar de buscar a Florida –va dir un dels lletrats al 'Washington Post'–. Busquem molt més lluny".

stats