ESTATS UNITS
Internacional 08/01/2011

Tirotejada una congressista demòcrata i onze persones més a Arizona en un acte públic

Tot i que inicialment s'ha apuntat a la mort de la membre de la Cambra de Representants, l'hospital on està ingressada ha confirmat que l'estan operant. Obama condemna l'atac i apunta que hi ha "diversos morts" a causa dels trets, tot i que confirma que Gabrielle Giffords està viva, "greument ferida"

Reuters
1 min

Washington p { margin-bottom: 0.21cm; } Una congressista nord-americana ha rebut un tret al cap durant un acte públic a la ciutat de Tucson, a l'estat d'Arizona, al sud dels Estats Units. Del tiroteig han començat a informar la cadena de televisió Fox News i l'emissora National Public Radio. Tot i que inicialment s'ha informat que la representant havia mort, l'hospital on està ingressada ha confirmat que l'estan operant.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Onze persones més han estat tirotejades, després que un home amb una pistola ha començat a disparar contra els assistents que seguien l'acte de la congressista, que és membre de la Cambra de Representants del Partit Demòcrata per Arizona.

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha condemnat l'atac en un comunicat. En el mateix text ha indicat que "algunes persones" han mort en el tiroteig, tot i que ha matisat que la congressista encara està viva, "greument ferida". "Aquest matí [hora americana], en una tragèdia atroç, diversos nord-americans han estat tirotejats a Tucson, Arizona". Ha afegit que encara hi ha molts interrogants sobre aquest acte de violència "sense cap sentit i terrible".

stats