ESTATS UNITS
Internacional 14/02/2011

Obama pretén reduir el dèficit històric i mantenir les inversions per dinamitzar l'economia

La Casa Blanca presenta el pressupost per a l'any fiscal 2012, que preveu suprimir més de 200 programes d'ajudes federals i invertir en educació, transports i recerca

Agències
1 min
Obama visita una escola, on ha presentat el pressupost.

Washington p { margin-bottom: 0.21cm; } La Casa Blanca ha presentat un pressupost de 2,77 bilions d'euros per a l'any fiscal 2012, que comença l'1 d'octubre, amb un dèficit que suposa el 7% de l'economia del país. Precisament l'objectiu de l'administració nord-americana és deixar a la meitat el dèficit dels EUA el 2013 i rebaixar 0,82 bilions d'euros d'aquest dèficit durant els pròxims deu anys. Es preveu que el dèficit de l'any fiscal actual arribi als 1,22 bilions d'euros, el 10,9 del PIB dels EUA, el més gran d'aquest país des de la Segona Guerra Mundial.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha dit que els comptes de l'any fiscal que ve obren “un camí per poder començar a pagar” el deute provocat per una dècada de dèficits i la recessió econòmica. Obama ha presentat el pressupost en una escola de Baltimore, a l'estat de Maryland. Obama també ha explicat que el pressupost busca un equilibri entre la reducció del dèficit i la inversió per dinamitzar l'economia. En aquest sentit, l'administració retallarà o acabarà més de 200 programes d'ajudes del govern federal (com les ajudes a la calefacció a les famílies amb rendes més baixes) i invertirà en educació, transports i investigació.

L'administració Obama ha presentat aquest pressupost al Congrés, que ara haurà de debatre les mesures proposades. Es preveu que el debat sigui intens, ja que el Partit Republicà, que ja han assegurat que la despesa de les autoritats federals encara és molt alta, té la majoria a la Cambra de Representants i augmentat el nombre de membres al Senat.

stats