Wikileaks
Internacional 08/01/2011

Els EUA reclamen a Twitter informació privada sobre Wikileaks

Ho ha ordenat un tribunal federal a petició del Departament de Justícia

Auri Garcia
1 min
Julian Assange, fundador de WikiLeaks.

BarcelonaUn tribunal federal dels Estats Units ha ordenat a Twitter que entregui tota la informació relacionada amb Wikileaks, inclosos els comentaris de suport escrits per tots els usuaris del servei de microblogging, després d'una petició del Departament de Justícia nord-americà. Segons informa la CNN, l'ordre judicial sol·licita, entre altres coses, noms de subscriptors, d'usuaris, adreces de correu electrònic i adreces residencials.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Birgitta Jonsdottir, diputada islandesa i exvoluntària de Wikileaks, ha confirmat aquesta informació a través del seu Twitter. "El govern dels Estats Units ho vol saber tot sobre els meus tuits. Que no saben que sóc membre del Parlament d'Islàndia?", ha dit Jonsdottir. Posteriorment, en declaracions a la CNN, la diputada islandesa ha opinat que la maniobra "és un missatge, com si algú es limités a respirar a l'altre costat del telèfon".

Segons l'agència Europa Press, l'informació sol·licitada podria incloure també els missatges privats enviats entre els usuaris, que no són accessibles per a tothom sinó que funcionen com un correu electrònic. Es tracta d'un tipus de comunicació estrictament privada.

stats