Internacional 18/05/2011

Es filtra la fitxa policial de Strauss-Kahn

Està previst que la cambrera de l'hotel de Nova York que presumptament va ser violada pel director de l'FMI declari que la relació no va ser consentida

Redacció
1 min
La fitxa policial d'Strauss-Kahn. REUTERS

BarcelonaAlgun membre de l'Agència de Justícia Criminal nord-americana ha filtrat la fitxa policial de Dominique Strauss-Kahn, acusat de presumptament haver violat una dona en un hotel de Manhattan. D'aquesta manera, s'uneix al grup de famosos que han desfilat davant de la càmera policial nord-americana per presumptes delictes. En la fitxa apareix que se l'imputa d'abús sexual i segons com s'interpreti les abreviacions, també de "sodomia".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

D'altra banda i a nivell judicial, està previst que la dona de 32 anys comparegui davant la justícia nord-americana abans que demà divendres ho torni a fer el cap de l'FMI.

Aquesta empleada de l'hotel Sofitel de Nova York negarà rotundament les al·legacions que ha fet la defensa de Strauss-Kahn, que manté que les relacions sexuals van ser consentides.

L'advocat de la dona va assegurar ahir que està refugiada en un lloc segur amb la seva filla de 15 anys, ja que quan es van acostar a casa seva i va veure el núvol de càmeres i fotògrafs que l'esperaven, va girar cua.

Segons els seu relat, aquesta guineana soltera, que va arribar als EUA per treballar, no va saber fins l'endemà de la denúncia qui era Dominique Strauss-Kahn gràcies a la trucada d'una amistat.

Serà un jurat popular, format per entre 16 i 23 membres, el que es reunirà en secret per decidir si hi ha elements suficients per a una inculpació formal. La decisió se sabrà divendres.

stats