EUA
Internacional 05/01/2011

Els republicans situen al punt de mira la reforma sanitària, la despesa pública i Wikileaks

El partit rival del president nord-americà, Barack Obama, impulsarà una investigació parlamentària sobre les filtracions de documents secrets del departament d'Estat

Reuters
1 min
El líder de la majoria republicana a la Cambra de Representants, David Cantor.

Washington p { margin-bottom: 0.21cm; } Aturar l'aplicació de la reforma sanitària, retallar la despesa del govern i investigar les filtracions de Wikileaks. Aquests són els objectius del Partit Republicà dels Estats Units, que estrena nova majoria a la Cambra de Representants, gràcies a les eleccions de meitat de mandat del novembre passat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Amb els 242 escons en una de les dues cambres del Congrés nord-americà, els republicans obriran una comissió sobre la publicació dels documents secrets del departament d'Estat per part de la web de Julian Assange. En aquesta investigació hi hauran de comparèixer alts càrrecs de l'administració Obama, com la secretària d'Estat, Hillary Clinton.

El Partit Republicà també plantarà cara en la llei de reforma sanitària (un dels punts més importants del programa del president nord-americà, Barack Obama) amb l'objectiu d'endarrerir-ne al màxim l'aplicació per arribar al 2012, quan se celebraran noves eleccions presidencials. Pel que fa a les retallades de la despesa pública, el grup republicà té la intenció de presentar una llei cada setmana. La prioritat dels republicans és arribar als 75 milions d'euros de reducció de les inversions federals.

stats