Estats Units
Internacional 20/09/2011

Els Estats Units acaba amb la prohibició d'homosexuals declarats a l'Exèrcit

El Pentàgon aboleix la política coneguda com "Don't ask, Don't tell", vigent des del 1993

Efe
1 min
Leon Panetta i Mike Mullen. GETTY

Nova YorkEl Pentàgon ha posat punt i final, oficialment, a la seva política de 1993 que prohibia als soldats que es declaressin homosexuals pertànyer a l'Exèrcit i que fins ara havia obligat a l'expulsió de més de 13.000 membres de les Forces Armades.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El president, Barack Obama, ha elogiat l'abolició de la política coneguda com "si no t'ho pregunten, no ho diguis" ("Don't ask, Don't tell" –DADT–, en anglès), com també alguns líders del Congrés i diferents grups d'activistes.

"Avui hem donat un altre gran pas per mantenir al nostre Exèrcit entre els millors del món per complir les idees fundacionals del nostre país", ha dit Obama en un comunicat emès per la Casa Blanca des de les Nacions Unides, on el mandatari participa en reunions bilaterals amb altres líders internacionals en motiu de l'Assamblea General que se celebra aquesta setmana a Nova York.

D'altra banda, el secretari de Defensa, Leon Panetta, ha dit en una roda de premsa que és "un dia històric per al Pentàgon i per a la nació".

Una mesura de Clinton

La mesura DADT es va posar en marxa durant la presidència de Bill Clinton i obligava als soldats homosexuals a portar una "doble vida" i a viure amb por a represàlies o a arriscar en les seves carreres per culpa de la seva orientació sexual.

stats