Publicitat
Publicitat

ESTATS UNITS

Romney, un favorit moderat contra dos conservadors

L'exgovernador de Massachusets és considerat l'únic rival republicà que pot fer front a Obama en les presidencials del novembre

De moment encara en són sis, però d'aquí a sis mesos només en quedarà un. El caucus d'Iowa dóna dimarts el tret de sortida a les primàries republicanes. Mitt Romney és, de moment, el favorit a guanyar aquesta cursa, però els conservadors Newt Gingrich i Ron Paul el segueixen en les enquestes.

Mitt Romney

L'exgovernador de Massachusetts Mitt Romney va intentar obtenir la candidatura republicana el 2008, però va perdre contra John McCain i ara creu que ha arribat la seva hora. Aquest empresari, fill d'una bona família, és mormó, una religió no gaire ben acceptada als EUA, i rep atacs perquè va aprovar una reforma sanitària semblant a la que va fer Obama.

Newt Gingrich

L'artífex de la revolució republicana del 1994 és el nou favorit dels conservadors. Durant les últimes setmanes ha sacsejat les primàries i amenaça amb una victòria de Mitt Romney, considerat el candidat inevitable. Els seus lligams amb els lobis, canvis de posició en diversos temes i els seus tres matrimonis han rebaixat les seves opcions.

Ron Paul

Ron Paul podria sorprendre demà a Iowa amb una victòria o un segon lloc. Aquest congressista de Texas de 76 anys està compromès en la consecució de la llibertat individual absoluta. Vol un govern limitat i ha votat sempre en contra d'un dèficit pressupostari o d'augmentar els impostos. Els seus adversaris critiquen la defensa que fa de l'aïllacionisme.

Més continguts de

315

Clinton vs. Trump

El duel més insòlit de la història per la presidència dels Estats Units

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT