ESTATS UNITS
Internacional 02/01/2012

Romney, un favorit moderat contra dos conservadors

L'exgovernador de Massachusets és considerat l'únic rival republicà que pot fer front a Obama en les presidencials del novembre

Ara
1 min
Mitt Romney. GETTY

BarcelonaDe moment encara en són sis, però d'aquí a sis mesos només en quedarà un. El caucus d'Iowa dóna dimarts el tret de sortida a les primàries republicanes. Mitt Romney és, de moment, el favorit a guanyar aquesta cursa, però els conservadors Newt Gingrich i Ron Paul el segueixen en les enquestes.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Mitt Romney

L'exgovernador de Massachusetts Mitt Romney va intentar obtenir la candidatura republicana el 2008, però va perdre contra John McCain i ara creu que ha arribat la seva hora. Aquest empresari, fill d'una bona família, és mormó, una religió no gaire ben acceptada als EUA, i rep atacs perquè va aprovar una reforma sanitària semblant a la que va fer Obama.

Newt Gingrich

L'artífex de la revolució republicana del 1994 és el nou favorit dels conservadors. Durant les últimes setmanes ha sacsejat les primàries i amenaça amb una victòria de Mitt Romney, considerat el candidat inevitable. Els seus lligams amb els lobis, canvis de posició en diversos temes i els seus tres matrimonis han rebaixat les seves opcions.

Ron Paul

Ron Paul podria sorprendre demà a Iowa amb una victòria o un segon lloc. Aquest congressista de Texas de 76 anys està compromès en la consecució de la llibertat individual absoluta. Vol un govern limitat i ha votat sempre en contra d'un dèficit pressupostari o d'augmentar els impostos. Els seus adversaris critiquen la defensa que fa de l'aïllacionisme.

stats