ESTATS UNITS
Internacional 19/01/2012

El candidat republicà Rick Perry abandona la cursa per la Casa Blanca i dóna suport a Newt Gingrich

El governador de Texas ha admès en una roda de premsa que no veu "la manera d'avançar en aquesta campanya" de les presidencials nord-americanes

Reuters
1 min
Perry durant el debat republicà dilluns a Myrtle Beach (Carolina del Sud). REUTERS

WashingtonEl governador de Texas, Rick Perry, ha anunciat aquest dijous que abandona la cursa per la Casa Blanca. En una roda de premsa a l'estat de Carolina del Sud, Perry ha anunciat que donava tot el seu suport al candidat conservador Newt Gingrich, perquè creu que "és una persona que pot transformar el país".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"No veig la manera d'avançar en aquesta campanya", ha dit el governador de Texas. Acompanyat per la seva dona, ha esperonat els seus seguidors a votar Gingrich. Segons una enquesta publicada aquest dijous per Insider Advantage, Gingrich rascaria tres punts a Romney en les primàries de Carolina del Sud. Amb aquest gest, Perry vol aglutinar el vot conservador per poder combatre el favorit de la cursa republicana.

Perry va inscriure's a la batalla republicana per arribar a les presidencials a l'agost i en poc temps es va col·locar entre els candidats amb més esperances, però una sèrie d'escàndols i declaracions compromeses durant la campanya l'han fet caure en les enquestes. Durant un debat republicà al desembre es va quedar en blanc, una acció que li va costar uns quants punts en les enquestes.

stats