ESTATS UNITS
Internacional 28/08/2011

L''Irene' toca terra a Nova York com a tempesta tropical

Els vents màxims han arribat als 100 quilòmetres per hora. La tempesta continuarà afeblint-se al seu pas pel nord-est dels EUA

Agències
1 min
L''Irene' ha perdut intensitat / EFE

Nova YorkLa tempesta 'Irene', que va recórrer el Carib i va arrasar les Bahames com un poderós huracà de categoria 3, ara ha perdut força en el recorregut per la costa est dels Estats Units, i ha tocat terra a la ciutat de Nova York convertit en una tempesta tropical, segons han dit avui els meteoròlegs. El vòrtex de l'huracà Irene ha impactat a prop de Coney Island, a la ciutat de Nova York, "amb vents màxims sostinguts de 100 quilòmetres per hora al voltant de les 9.00, hora local", segons ha indicat el Centre Nacional d'Huracans (CNH) dels Estats Units, en un butlletí especial. "L'huracà s'ha degradat a tempesta tropical i continuarà afeblint-se al seu pas pel nord-est dels Estats Units", ha dit el meteoròleg Félix García, del CNH. 



Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'Irene ha tocat terra tres vegades en territori nord-americà: a Carolina del Nord, a Nova Jersey i a Nova York. Un cop convertida en tempesta tropical -com a huracà ha causat almenys 15 morts als Estats Units i al Carib-, continuarà desplaçant-se sobre Nova York durant les pròximes hores per seguir camí cap a Nova Anglaterra, segons ha informat Jessica Schauer, meteoròloga del CNH. 



Milers d'evacuats

L'arribada de la tempesta tropical a la ciutat de Nova York ha deixat sense llum més de 200 mil persones, i ha provocat les primeres inundacions en llocs situats a prop del riu Hudson. Les autoritats havien ordenat l'evacuació obligatòria d'unes 370 mil persones que viuen a les zones amb més risc d'inundacions, i calculen que uns 9.500 novaiorquesos han passat la nit de dissabte en alguns dels 91 refugis repartits per la ciutat.

stats