Estats Units
Internacional 26/12/2010

L'imam de la mesquita de la Zona Zero de Nova York farà una gira per promocionar el projecte

Feisal Abdul Rauf recorrerà dotze ciutats nord-americanes per fer-hi un cicle de conferències. L'accés als actes estaran restringits a persones convidades expressament, per motius de seguretat

Efe
2 min
Feisal Abdul Rauf, imam de la mesquita de la Zona Zero de Nova York.

Nova YorkL'imam Feisal Abdul Rauf, principal defensor de la construcció d'un centre islàmic que inclou una mesquita a prop de la Zona Cero de Nova York, començarà el mes que ve una gira pels Estats Units per promocionar el projecte, segons els mitjans locals.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La gira començarà el 15 de gener i passarà per dotze ciutats, la primera de els quals serà Detroit, segons ha anunciat Leyla Turkkan, portaveu de l'imam, al canal de notícies CNN.

"No és una gira para recollir fons per al projecte, sinó per promoure el diàleg multireligiós", ha advertit Turkkan.

El cicle de conferències no serà oberta, estarà limitat a persones amb invitació expressa per raons de seguretat, segons la portaveu.

El projecte del centre islàmic, que es dirà Casa Còrdova, fa mesos que provoca una gran polèmica a Nueva York i a tot Estats Units, on l'opinió pública s'ha dividit entres els que donen suport a la idea d'un centre islàmic al sud de Manhattan i els que pensen que es tracta d'una manca de sensibilitat i de respecte amb les víctimes de l'11-S.

Rauf ja va anunciar al setembre que la Casa Còrdova tindrà, a més de la mesquita, oratoris per a cristians i jueus, i ha assegurat que la junta directiva del centre estarà formada per musulmans, jueus i cristians.

El projecte, previst per ser construït a dues illes de distància del lloc on hi havia les Torres Bessones, vol ser un pont per acostar persones de religions diferents. Tanmateix, aquest estiu l'anunci d'un predicador fins aleshores desconegut que convocaria una crema d'exemplars de l'Alcorà per protestar pel projecte va provocar una crisi internacional i la Casa Blanca i el Pentàgon va intervenir-hi perquè temien atemptats islamistes de revenja per l'acte del predicador, que finalment va fer-se enrere.

stats