Món
Internacional 14/11/2011

Obama: “L'ofegament simulat és tortura”

Els candidats republicans defensen la pràctica com “perfectament admissible” i asseguren que l'autoritzaran si accedeixen al poder. Obama recorda que és “contrària a les tradicions dels Estats Units"

Efe
1 min

HonoluluEl president dels Estats Units, Barack Obama, ha afirmat aquest diumenge que la pràctica de l'ofegament simulat (waterboarding, en anglès) és un tipus de “tortura”, i ha subratllat que el seu govern va actuar correctament “en prohibir-lo”.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa al final de la cimera de l'APEC, Obama ha respost així a les declaracions dels aspirants republicans a la presidència dels EUA, que en un debat la nit de dissabte van considerar aquesta pràctica perfectament admissible.

L'ofegament simulat “és tortura” i “contrari a les tradicions dels Estats Units”, ha dit el president nord-americà, que ha subratllat que “no ens fa falta per portar davant la justícia” els sospitosos de terrorisme.

En un debat aquest dissabte, els aspirants republicans Herman Cain i Michele Bachman van assegurar que si són escollits presidents autoritzaran de nou aquesta pràctica, que el predecessor d'Obama, George W. Bush, va assumir per obtenir informació dels sospitosos de terrorisme.

En arribar al poder, Obama va prohibir l'ofegament simulat, en considerar que l'ús de maltractaments contra els presos sospitosos de terrorisme no té cabuda en els valors nord-americans.

stats