ESTATS UNITS
Internacional 05/05/2011

Obama rendeix homenatge a les víctimes de l'11-S a la Zona Zero

El president nord-americà expressa el seu sentiment de justícia a les famílies dels morts en l'atac d'Al Qaida a les Torres Bessones després de la mort de Bin Laden

Agències
1 min
Obama a la Zona Zero de Nova York

Nova york p { margin-bottom: 0.21cm; } El president dels Estats Units, Barack Obama, ha visitat la Zona Zero de Nova York on s'ha reunit amb familiars de les víctimes de l'11-S i els ha expressat el seu sentiment de “justícia” després de l'assassinat d'Ossama bin Laden. Obama ha dipositat una corona de flors i ha demanat un minut de silenci a tots els ciutadans que s'han apropat al lloc on Al Qaida va perpetrar el pitjor atac terrorista de la història als EUA, que va acabar amb 2.800 morts. El president no ha pronunciat cap discurs a la Zona Zero, tot i que el portaveu de la Casa Blanca, Jay Carney, ha indicat que la visita d'Obama permetrà els nord-americans tenir una sensació que ha arribat el final.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Abans d'anar a la Zona Zero, Obama ha visitat la caserna 54 dels bombers de Manhattan, que van perdre 15 companys l'11-S. El president els ha agraït el seu “sacrifici extraordinari que es va fer en aquell dia terrible” i ha assegurat que amb la mort de Bin Laden, els EUA han enviat un missatge a tot el món, però també al seu propi país, deixant clar que “no oblidem”. Obama havia convidat l'expresident Geroge Bush perquè visités amb ell la caserna i la Zona Zero, però Bush ha rebutjat la invitació, tot i que ha assegurat que celebra la mort de Bin Laden com una “important victòria contra el terror”.

stats