Internacional 13/04/2011

Obama no permetrà més baixades d'impostos als més rics mentre ell sigui president

El líder nord-americà defensa el Medicare i acusa els republicans de voler acabar amb aquest programa "tal com el coneixem"

Acn
2 min
El president dels Estats Units, Barack Obama, a la Universitat George Washington

WashingtonEl president dels Estats Units, Barack Obama, ha afirmat aquest dimecres que mentre ell sigui president no permetrà més rebaixes fiscals per als més rics. En un discurs a la Universitat George Washington, Obama ha anunciat la seva proposta per reduir el dèficit, que inclou una reforma fiscal que permetrà estalviar un trilió de dòlars. "Em nego a renovar la reducció d'impostos als més rics heretada de Bush", ha assegurat Obama, afegint que els més benestants poden permetre's pagar "una mica més". "Jo no necessito una rebaixa fiscal, Warren Buffett tampoc". Obama ha defensat que preservarà els programes Medicare i Medicaid. "No deixaré els més grans en mans de les companyies asseguradores", ha destacat. "No podem assumir el trilió de dòlars que suposa la rebaixa fiscal a cada milionari i multimilionari. M'hi oposo i no ho renovaré". Així de contundent s'ha mostrat Obama davant el fet de donar més concessions fiscals als més rics, que ell mateix va permetre el mes de desembre, quan va acordar amb els republicans aprovar estendre la rebaixa d'impostos als més benestants heretada de l'era de George Bush.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Obama, que ha presentat un pla per reduir el dèficit públic nord-americà en quatre trilions de dòlars en els pròxims 12 anys, ha exposat que el nivell impositiu als més rics "és el més baix en el darrer mig segle", afegint que està convençut que molts milionaris i multimilionaris dels Estats Units estaran d'acord amb ell en què "poden retornar" part dels seus beneficis al seu país. "Aquesta és la meva visió d'Amèrica, en què tothom fa sacrificis", i en què "els que s'han beneficiat més" de les èpoques de creiexement "podem aportar més" ara, ha destacat el líder demòcrata.

Per argumentar-ho, el president nord-americà ha alertat que si no es porta a terme una reforma fiscal, d'aquí al 2025 els impostos només serviran per pagar els programes de Salut, la Seguretat Social i els interessos derivats del deute públic. Mentre que altres serveis com l'educació i la seguretat nacional s'hauran de pagar amb diners prestats d'altres països, com la Xina. "El deute costarà llocs de treball i malmetrà la recuperació", ha continuat.

Obama ha argumentat que el pes de dues guerres i els elevats costos del programa de medicaments han fet créixer exponencialment la despesa del país en l'última dècada. "Si haguéssim pagat el que calia no hagués passat", ha afirmat.

stats