Estats Units
Internacional 26/01/2011

Obama reconeix el sotrac econòmic i demana l'ajuda dels nord-americans per seguir sent líders

El president dels EUA centra el seu discurs en les persepectives de futur i busca el suport dels republicans per evitar el creixement de la Xina

Agències
1 min
L'hemicicle del Congrés.

Washington p { margin-bottom: 0.21cm; } El president dels Estats Units, Barack Obama, ha centrat l'esperat discurs sobre l'estat de la Unió en la necessitat de “guanyar el futur” amb mesures com la congelació de pressupostos, incentivar l'educació en ciències i tecnologia, i invertir per arribar a ser punters en energies renovables. Per aquest motiu ha demanat als nord-americans un repte, estimular l'esperit creatiu, més enllà de les preferències de partit.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Obama ha apostat pels temes segurs, estimular l'economia, reduir el dèficit i fomentar les mesures per frenar l'atur, tot i que no ha precisat com fer-ho.

El discurs ha estat sobretot intern i de tema econòmic. El president dels Estats demana als nord-americans participar de nou en la carrera especial. Vol recuperar l'esperit “Sputnik”, per tornar a ser el primers d'arribar a la Lluna.

El president dels Estats Units s'ha adreçat al Congrés durant una mica més d'una hora amb un to menys proper que el discurs de Tucson, però que marca els passos a seguir durant la recta final de la seva legislatura.

stats