Estats Units
Internacional 28/06/2012

Obama sobre la reforma sanitària: "És una victòria per tothom arreu d'aquest país"

La reforma sanitària era la mesura estrella del mandat de Barack Obama i l'aval del Suprem és un suport important pels demòcrates a pocs mesos de les eleccions. El seu contrincant republicà, Mitt Romney, diu que derogarà la llei si arriba a president

Ara
1 min
Obama en acte polític aquesta setmana. AFP PHOTO

BarcelonaEl president dels EUA, Barack Obama, ha assegurat que l'aval que ha rebut de Suprem aquest dijous la seva reforma sanitària és una "victòria per tothom arreu d'aquest país".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"No he fet per obtenir rèdits polítics", ha dit Obama en una compareixença a la Casa Blanca, "ho he fet perquè és bo pel país, bo pel poble americà".

El president nord-americà ha considerat que la decisió del Suprem farà que "una malaltia o un accident no posi em risc el benestar econòmic d'una família i la porti a la ruïna".

El Suprem ha considerat constitucional el fons de la llei que donarà cobertura sanitària a tots els nord-americans tot i que

El seu rival republicà a les eleccions presidencials d'aquesta tardor, Mitt Romey, ja ha deixat clar que derogarà la llei si guanya els comicis i arriba a la Casa Blanca. "És una mala llei", ha assegurat Romney, "

stats