Estats Units
Internacional 27/04/2012

El Pentàgon investiga un curs que deia que "els EUA estan en guerra amb l'islam"

El Pentàgon ha iniciat una investigació dels materials lectius a tot l'exèrcit dels Estats Units, després que es fes públic el contingut d'un polèmic curs sobre l'islam radical

Reuters
2 min

WashingtonEl màxim oficial militar dels Estats Units ha ordenat una revisió del material d'educació i d'entrenament dels militars després que sortís a la llum un curs per a oficials que propugnava la visió que els EUA estan en guerra amb l'islam, segons ha dit el Pentàgon.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El general Martin Dempsey, cap de l'estat major conjunt dels EUA, va enviar una carta dimarts als dirigents de l'exèrcit, a comandants regionals i a caps de la Guàrdia Nacional ordenant una revisió de materials educatius i d'entrenaments de tot l'exèrcit. "Aquesta revisió assegurarà que els nostres programes d'educació professional mostrin la sensibilitat cultural, el respecte per la religió i l'equilibri intel·lectual que esperaríem a les nostres institucions acadèmiques", diu Dempsey a la carta.

La revisió, destapada per 'Wired.com', la va provocar la queixa d'un soldat que recentment havia completat un curs optatiu titulat 'Perspectives sobre l'islam i el radicalisme islamista" a un centre educatiu per a militars a Norfolk, Virgínia.

Material "incendiari"

Un exemple del material reprensible, presentat en unes diapositives de Power Point per a estudiants, és l'afirmació que "els EUA estan en guerra amb l'islam i simplement hem de reconèixer que estem en guerra amb l'islam", segons va dir als periodistes un portaveu del Pentàgon, John Kirby.

"Això no és en absolut el que creiem. Estem en guerra amb el terrorisme, específicament Al-Qaida, que té una visió retorçada de la fe islàmica", va dir Kirby. El portaveu també va afirmar que el secretari de Defensa, Leon Panetta, també sentia una "preocupació profunda" pel descobriment.

Dempsey també ha ordenat una investigació de com el material, que Kirby va descriure com a "reprensible" i "incendiari", va arribar al curs a Norfolk. Mentre que centenars d'oficials haurien fet el curs des que va començar el 2004, no està clar des de quan aquest material forma part del currículum. La investigació, que durarà 30 dies, ho establirà. Mentrestant, el curs ha sigut suspès, a diferència del professor, que continuarà amb les seves tasques docents.

stats