ESTATS UNITS
Internacional 13/03/2011

Dimiteix el portaveu del departament d'Estat per unes crítiques al Pentàgon sobre Wikileaks

Les declaracions polèmiques de Philip Crowley sobre les condicions de detenció del soldat Manning, col·laborador de la web de filtracions, li han acabat costant el càrrec

Efe
1 min
Philip Crowley, al costat de Hillary Clinton, a l'agost de l'any passat.

Washington p { margin-bottom: 0.21cm; } El portaveu del departament d'Estat nord-americà, Philip Crowley, ha dimitit per unes declaracions polèmiques en què va criticar el Pentàgon per les condicions de detenció del soldat Bradley Manning, acusat d'haver filtrat els documents diplomàtics dels Estats Units a Wikileaks. Durant un acte divendres amb una audiència reduïda a Boston, Crowley va qualificar el tracte que dóna el departament de Defensa a Manning de “ridícul, contraproduent i estúpid”. Aquell mateix dia, el president dels EUA, Barack Obama, va rebatre les declaracions de Crowley i va assegurar en una roda de premsa a la Casa Blanca que el tracte que rep Manning és apropiat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Diverses organitzacions de drets humans, entre les quals hi ha Amnistia Internacional, han criticat les condicions de detenció de Manning, que afronta 34 càrrecs relacionats amb la filtració de 720.000 comunicacions diplomàtiques i militars a l'organització Wikileaks. L'advocat del soldat detingut va denunciar a principis de març que Manning rep vexacions i tractaments “inapropiats” a la presó de Quantico, a l'estat de Virgínia.

La titular d'aquest departament del govern dels EUA, Hillary Clinton, ha acceptat la dimissió de Crowley i li ha trobat substitut. Es tracta del fins fa poc portaveu del Consell de Seguretat Nacional nord-americà, Mike Hammer. Hammer assumirà el càrrec de forma interina.

stats