ESTATS UNITS
Internacional 22/01/2012

Romney accedeix finalment a divulgar els seus impostos

L'exgovernador de Massachusetts ha cedit a les pressions dels seus contrincants per a la nominació republicana i publicarà les taxes que paga, dimarts i per internet

Efe
2 min
Mitt Romney acompanyat de la seva família, aquesta matinada en un míting en motiu de les primàries. / JOE RAEDLE / GETTY IMAGES

WashingtonL'aspirant presidencial republicà Mitt Romney, que ahir va quedar en segon lloc a les primàries de Carolina del Sud, ha promès avui que divulgarà per internet la seva declaració d'impostos el proper dimarts, tot cedint a les pressions dels seus rivals.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Sé que la gent intentarà aconseguir alguna cosa i la trobarà, però nosaltres paguem els impostos justos i estic segur que la gent veurà que és una quantitat considerable", ha dit avui a la cadena televisiva Fox News.

L'exgovernador de Massachusetts, que a principis de setmana liderava les enquestes, ha perdut aquesta matinada davant l'expresident de la Cambra de Representants –entre el 1995 i el 1999– Newt Gingrich, a les primàries de Carolina del Sud. Segons els analistes, la derrota es deu, entre altres factors, a la seva negativa persistent a divulgar les seves declaracions d'impostos dels últims anys.

Una negativa que va dur al desgast

A l'entrevista amb la Fox, Romney s'ha compromès a divulgar els seus impostos del 2010 i uns d'estimats del 2011 a internet dimarts. "Crec que vam cometre un error resistint-nos-hi tant de temps", ha dit, i ha afegit que l'assumpte es va convertir en una "distracció". "Volem tornar als assumptes reals de la campanya", ha afirmat.

Aquesta setmana, Romney va indicar que pagava una taxa impositiva del 15%, va transcendir que guardava una part de la seva fortuna en un paradís fiscal i, al debat de dijous a Charleston, no va voler donar una data per divulgar el seu IRPF. Aquesta qüestió ha causat una baixada de la seva popularitat entre els votants, en un context en què la recuperació econòmica i la creació de llocs de treball és un dels temes dominants de la cursa.

stats