MÓN
Internacional 05/08/2011

Roseanne Barr munta el xou com a 'candidata' a la Casa Blanca

L'estrella televisiva repeteix al programa de Jay Leno la seva intenció "totalment seriosa" de presentar-se a presidenta dels Estats Units. Diu que vol legalitzar la marihuana, acabar amb les guerres i eliminar els diners. Roseanne carrega contra Sarah Palin i diu que el seu partit serà el Green Tea Party

Redacció
2 min

BarcelonaL'estrella de la televisió Roseanne Barr agita l'opinió pública nord-americana amb una campanya entre satírica i de cerca de notorietat en què anuncia que es presentarà com a candidata a la presidència dels EUA. L'actriu, protagonista de la mítica sèrie que portava per títol el seu nom, ha assegurat aquesta nit a The Tonight Show, el programa de Jay Leno, que es presentarà com a aspirant la Casa Blanca encapçalant un nou partit que s'anomenarà Green Tea Party. Entre rialles, l'actriu ha mantingut que l'anunci era “totalment seriós”, tot i que la posada en escena i el programa electoral que descriu indiquen el contrari.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Entre les propostes de Roseanne destaquen la legalització de la marihuana, la fi de les guerres i l'eliminació dels diners. La premsa nord-americana s'ha fet ressò del xou i alguns apunten que es tracta d'una maniobra per buscar notorietat i guanyar audiència per al reality que l'actriu protagonitza actualment. Roseanne té una pàgina web en què es presenta a candidata des del maig del 2010 i en la qual parla d'ella com "la reencarnació de Cleopatra", amb to d'humor. Segons assegura, també vol ser primera ministra d'Israel, ja que vol solucionar els problemes de tot el món.

Al seu blog, hi té un manifest fet públic el maig de l'any passat. Hi anuncia la creació del Green Tea Party i de l'Església del Sentit Comú. “Jo, Roseanne Barr em disposo simplement a arreglar-ho tot”, diu el demencial text. En el programa del partit, destaquen tres punts: “il·legalitzar les guerres i legalitzar l'herba”, “canviar la demografia del govern” per guanyar presència femenina i “il·legalitzar les bajanades”.

En l'entrevista al xou de Leno, Roseanne ha ironitzat sobre Sarah Palin: creu que si Palin pot intervenir als debats presidencials, ella també ho ha de poder fer. “Vull representar el pagador d'impostos. De fet, el pagador d'impostos serà el meu vicepresident”, ha explicat l'actriu.

Barr, que va donar suport públic a la campanya d'Obama el 2008, es mostra desencantada amb els partits. “No em presentaré amb cap d'ells perquè fan pudor i són una banda de criminals”, ha dit Roseanne, sense pèls a la llengua. “Sóc bona fent discursos i és l'única cosa que cal per ser presidenta”, resumeix l'actriu.

Diaris prestigiosos com el Washington Post, digitals com el Huffington i plataformes com Fox News han recollit en les seves edicions d'aquest divendres l'anunci de l'actriu, que veuen com una manera de donar volada a l'audiència del seu nou xou, un reality en què l'estrella televisiva es fa càrrec d'una granja.

stats