ESTATS UNITS
Internacional 30/07/2011

El Senat dels EUA rebutja el pla dels republicans per augmentar el sostre del deute

Les pròximes 72 hores seran clau per intentar arribar a un acord a temps per evitar la suspensió de pagaments, que podria arribar el 2 d'agost si no hi ha consens

Agències
1 min
La majoria demòcrata al Senat ha tombat el pla dels republicans / KEVIN McCOY

WashingtonEl Senat dels EUA ha rebutjat aquesta nit la proposta republicana per augmentar el sostre del deute al país nord-americà, un pas indispensable per evitar la suspensió de pagaments que plana com una amenaça sobre l'administració Obama. La proposta havia estat aprovada poc abans a la Cambra de Representants, on els republicans tenen majoria. Al Senat, en canvi, la majoria és dels demòcrates, i ha bloquejat el pla de John Boehner per 59 vots contra 41. Les pròximes 72 hores seran clau per intentar arribar a un acord a temps per poder completar els procediments abans del 2 d'agost, data límit marcada pel departament del Tresor per evitar la suspensió de pagaments.



Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La principal oposició dels demòcrates al pla republicà té a veure amb la proposta per elevar el deute en dues fases. L'una donaria llum verda a un augment de prop d'un bilió de dòlars fins a finals d'aquest any, i l'altra s'hauria de sotmetre a votació en el Congrés el 2012, any d'eleccions presidencials. Segons els demòcrates, els republicans no volen una solució negociada i estan posant en perill la salut econòmica del país per càlculs electoralistes. "És hora de ser adults, reunir-nos i arribar a un compromís", ha remarcat el líder de la majoria demòcrata, Harry Reid.

stats