ESTATS UNITS
Internacional 12/01/2012

Demanen un consell de guerra per al soldat dels EUA acusat de filtrar informació a Wikileaks

Si fos així, Manning podria ser condemnat a la pena màxima de cadena perpètua

Efe
1 min

WashingtonEl president de les audiències efectuades sobre el cas del soldat nord-americà Bradley Manning, acusat de filtrar centenars de milers de documents classificats a Wikileaks, ha recomanat aquest dimecres que l'acusat sigui jutjat per un tribunal militar.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El tinent coronel Paul Almanza, que va presidir les audiències judicials preliminars, ha elevat la recomanació a l'autoritat judicial militar, que ara haurà de decidir com procedir contra Manning, segons ha informat el Departament de Defensa dels Estats Units. Almanza considera que "les càrrecs i les especificacions estan [formulats] de la manera adequada i que existeixen motius raonables per creure que l'acusat va cometre els presumptes delictes".

Una autoritat militar superior revisarà ara l'informe presentat per Almanza i determinarà si el cas passa a un consell de guerra, tot i que el comunicat difós pel Departament de Defensa no especifica el plaç.

Acusat d'ajudar 'l'enemic'

Manning, de 24 anys, està acusat d'ajudar l'enemic fent accessibles documents classificats que es van publicar a Internet, com també de robar béns públics i documents, així com de difondre informació relativa a la defensa. Si és declarat culpable de tots els càrrecs, Manning es podria acabar enfrontant a la pena màxima de cadena perpètua.

stats