AGÈNCIES
Internacional 15/01/2011

El fill de Reagan creu que el seu pare ja tenia alzheimer quan era president

L'alzheimer de Ronald Reagan va començar quan encara ocupava el Despatx Oval. Aquest és un vell rumor que ara revifa de la mà de Ron, el més petit dels seus fills, en un llibre que publica amb motiu del centenari del naixement del seu pare, el proper 6 de febrer.

Redacció
1 min

BarcelonaEl meu pare amb 100 anys: una memòria és el títol del llibre escrit per Ron Reagan i que arribarà dimarts a les llibreries. Allà s'hi assegura que el polític republicà va començar a donar mostres del mal durant el seu segon mandat (1985-89)

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Ron, l'ateisme del qual i idees liberals van marcar un famós distanciament amb el seu pare, assegura que va ser llavors quan Reagan va començar a mostrar canvis, però la falta de símptomes identificables va impedir que els seus metges li diagnostiquessin la malaltia en els seus inicis.

"No he trobat proves que el meu pare (ni ningú més) estigués al cas de la seva condició mèdica mentre era president. Si li haguessin diagnosticat la malaltia el 1987, ¿hauria renunciat al seu càrrec? Crec que sí", escriu en el volum.

La revelació suposa un enfrontament frontal amb desenes d'informes mèdics i estudis d'historiadors, que donen suport a la versió oficial de la Casa Blanca, segons la qual el president no va manifestar indicis d'Alzheimer fins un any abans del diagnòstic, el 1993.

Però davant d'aquestes proves, Ron s'aferra als avenços de la medicina per sustentar la seva tesis que avui se sap que els canvis neurològics associats a l'alzheimer poden manifestar-se "anys, fins i tot dècades", abans que sorgeixin símptomes clars. "La pregunta, aleshores, de si el meu pare va patir les primeres etapes de l'alzheimer quan encara era president es respon pràcticament sola", sentencia en el llibre.

stats