atacs informàtics
Internacional 29/06/2011

Accedeixen a dades personals de soldats i funcionaris nord-americans

Un grup de pirates informàtics han atacat la base de dades de la companyia de comunicació Gannett, que conté informació personal sobre subscriptors a publicacions que llegeixen responsables oficials del govern dels EUA, líders militars i soldats

Reuters
1 min

BarcelonaUn grup de pirates informàtics han accedit a la base de dades de la companyia de comunicació Gannett i han obtingut informació personal dels subscriptors a publicacions seguides, majoritàriament, per responsables oficials del govern dels EUA, segons ha informat la mateixa companyia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Gannett ha comunicat als seus subscriptors que havia detectat un atac el 7 de juny. La companyia també ha penjat un comunicat a la seva pàgina web informant de la situació.

Els hackers han accedit als noms, contrasenyes i adreces de correu electrònic dels subscriptors. Entre els afectats hi figuren els subscriptors de la publicació 'Defense News', així com altres orientades a les Forces Armades, la Marina i la Força Aèria dels Estats Units.

La informació personal dels funcionaris de govern i militars està molt valorada en l'àmbit hacker perquè esdevé una finestra oberta a perpetrar atacs contra ordinadors que contenen informació classificada. Una de les tècniques més utilitzada és l'enviament de correus electrònics amb software maliciós des d'adreces de correu electrònic que semblen fiables.

Gannet se suma a la llarga llista d'institucions públiques i privades que estan rebent atacs informàtics aquestes darreres setmanes per part de grups de pirates informàtics.

stats