POLÍTICA 2.0
Internacional 08/03/2011

Facebook, acusat de fer perdre unes eleccions

Un candidat republicà de Michigan creu que el tancament del seu perfil a la xarxa social li va "desorganitzar la campanya"

S. Sabaté
2 min
Majed Moughni

BarcelonaMajed Moughni era un candidat republicà a les primàries del seu partit per optar a ser el representant de Michigan al Congrés. La seva estratègia electoral, segons ha reconegut, estava basada únicament en la força de Facebook. Però la xarxa social li va fallar i ara li'n dóna les culpes de la derrota en forma de demanda judicial.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Moughni tenia 1.600 seguidors al seu perfil de Facebook que anaven augmentant en una cinquantena cada dia. El seu discurs es basava, senzillament, en atacar el seu rival, el veterà John Dingell. A la demanda exposa que “en un intent per enderrocar la dinastia Dingell, va idear un pla per usar Facebook i superar el candidat més veterà del Congrés”.

A més, el diari Detroit News recull unes declaracions d'aquest polític en què es mostra convençudíssim que la derrota va ser culpa de Facebook. “No vaig tenir cap oportunitat, ens van desorganitzar a la meitat de la nostra campanya. En perdre Facebook ens van treure del mercat”, diu Moughni. I és ben cert que no va tenir cap oportunitat perquè va quedar en quarta posició de les primàries aconseguint un 4% dels vots.

Facebook, però, adverteix que el compte del polític havia estat “marcat per una conducta anòmala” i que, abans de tancar-li el perfil “se l'havia avisat”. Aquests avisos que emet la xarxa social es produeixen “quan es detecten usuaris que envien spam o assatgen a altres membres”.

Però Moughni ha tirat per la via judicial, i espera que sigui una sentència qui valori la decisió de Facebook de “prendre't tot allò que has estat acumulant durant molt temps”, segons esgrimeix aquest candidat. En cap moment ha fet una reclamació econòmica i defensa que les seves tàctiques eren lícites. El polític ja ha obert un nou compte a Facebook pensant en unes noves primàries el 2012. Novament, té la fe posada exclusivament en les seves amistats virtuals i els seus missatges a Facebook.

stats