Internacional 11/01/2011

La congressista Giffords "pot respirar per si mateixa", segons els metges

La congressista nord-americana Gabrielle Giffords, que va rebre un tret al cap el passat dissabte, pot "respirar per si mateixa" i se li ha retirat part de la sedació

Agències
1 min
El cap de neurocirurgia Michael Lemole, al centre, i el doctor Peter Rhee, a la dreta. Foto: Gary M. Williams / EFE

Washington p { margin-bottom: 0.21cm; } La congressista nord-americana Gabrielle Giffords, que va rebre un tret al cap el passat dissabte, pot "respirar per si mateixa" i se li ha retirat part de la sedació, segons ha informat Michael Lemole, cap de neurocirurgia del centre mèdic de Tucson on està hospitalitzada . Lemole, acompanyat pel cap dels serveis d'emergència del Centre Mèdic de la Universitat de Tucson, Peter Rhee, ha dit, però, que la pacient seguirà amb respiració assistida per evitar infeccions.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El doctor ha afirmat que cal ser "extremadament pacient" davant el procés de recuperació de la congressista. "Hem d'adaptar-nos al seu ritme de recuperació, dia a dia, setmana a setmana", ha dit el neurocirurgià, en recordar la gravetat de la ferida.

En el comunicat mèdic diari, el doctor Rhee informa que romanen hospitalitzats pel tiroteig sis pacients: Giffords en situació "crítica", tres de "greus" i els dos restants que estan sota control.

stats