ESTATS UNITS
Internacional 02/06/2011

Els tornados continuen castigant els EUA i provoquen quatre morts a Massachusetts

S'ha declarat l'estat d'emergència i s'ha sol·licitat l'ajuda de 1.000 membres de la Guàrdia Nacional per reconstruir la zona després del pas de dos tornados. Fa 10 dies, un altre fenomen similar va matar 142 persones a Missouri

Agències
1 min
Dues cadires sobreviuen a la destrossa del tornado de Joplin / REUTERS

MassachusettsEls Estats Units viuen una de les temporades de tornados més dures dels últims anys. Aquest dijous dues d'aquestes forces de la natura han castigat amb duresa la regió occidental de Massachusetts, un estat a la costa est del país i hi han provocat almenys quatre morts, segons les informacions de les autoritats de l'estat. El governador de Massachusetts, Deval Patrick, ja ha declarat l'estat d'emergència i ha sol·licitat l'ajuda de 1.000 membres de la Guàrdia Nacional per reconstruir la zona, que ha patit nombroses destrosses.



Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El primer dels tornados ha passat per la localitat de Springfield, la tercera ciutat més gran a l'estat. Dues hores més tard, un segon tornado ha tornat a colpejar la mateixa ciutat. Les autoritats meteorològiques han indicat que en les properes hores podrien bufar vents de més de 100 quilòmetres per hora a diferents parts de l'estat. També podrien produir-se fortes tempestes i calamarsades.



Més de 500 morts enguany

Els tornados ja han causat la mort de més de 500 persones als EUA des que va començar l'any. Del total, 134 persones van perdre la vida a la ciutat de Joplin, a l'estat de Missouri, quan una sèrie de tornados van castigar la ciutat el passat 22 de maig. Les autoritats de l'estat han apuntat que el nombre encara podria augmentar, perquè encara hi ha 900 persones ferides. El tornado de Joplin va ser el més mortífer als EUA des del 1947 i el governador de Missouri, Jay Nixon, ja ha anunciat una inversió de gairebé sis milions de dòlars per reconstruir la zona i crear feina.

stats