Internacional 27/06/2012

32.000 evacuats per l'incendi de Colorado

L'incendi que des del dissabte 23 crema a l'estat nord-americà de Colorado ha obligat aquest dimecres a evacuar 32.000 persones a la ciutat de Colorado Springs

Ara
1 min
Reuters

BarcelonaEl passat dissabte 23 es va iniciar al Bosc Nacional Pike un incendi que ja ha cremat 6.000 hectàrees de l'estat de Colorado, als EUA. Les altes temperatures i l'ambient sec han provocat que el foc s'hagi estes ràpidament fins arribar a la ciutat de Colorado Springs, on han hagut de ser evacuades unes 32.000 persones.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa aquest dimecres els oficials dels equips d'extinció han dit que uns 800 bombers estan intentant apagar el foc, però que les condicions meteorològiques no són favorables i pot resultar difícil.

De moment no hi ha hagut ferits greus, però alguns hospitals ja han notat un augment dels ingressats per dificultats respiratòries relacionades amb el fum.

Tensió a la ciutat

“Hem trigat una hora conduir una milla per culpa del trànsit. Hi havia molta tensió. Mentre conduïa la cendra queia del cel. No podíem veure la carretera per culpa del fum”. Ha explicat Hillory Davis, resident a Colorado Springs a la BBC. “Tenim amics que ja han perdut les seves cases, estic molt preocupada per la nostra casa, estic nerviosa i tinc por” ha afegit Davis.

stats