Estats Units
Internacional 31/08/2011

El governador de Califòrnia acusa els diputats de l'estat de veure els impostos “com una malaltia de transmissió sexual”

Jerry Brown vol augmentar els impostos per situar l'estat nord-americà com a líder en creació de feina i energies renovables. Des que va assumir el càrrec aquest gener s'ha fet famós per les seves declaracions polèmiques

Redacció
1 min

BarcelonaEl governador de Califòrnia, Jerry Brown, acusa alguns diputats de l'estat nord-americà d'adherir-se a "la idea que els impostos són com una mena de malatia de transmissió sexual”, segons informa Los Angeles Times. Així ho ha dit aquest dimarts, en el marc d'una cimera sobre energia neta que s'ha fet a Las Vegas, en què també han participat la governadora de Washington, Christine Gregoire, i el governador de Nevada, Brian Sandoval.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els pressupostos pel 2011-2012 presentats per Brown inclouen un increment substancial dels impostos per tornar a situar Califòrnia com a líder en “creació de llocs de treball, energies renovables i educació”. Però els plans del governador s'han trobat amb la negativa dels republicans, que els consideren agressius per la societat californiana.

Brown va assumir el càrrec de governador de Califòrnia aquest gener, però la seva notorietat mediàtica per fer declaracions polèmiques li ve d'abans. De fet, una de les més sonades va ser a finals del 2010 durant un míting preelectoral, en què, tal com indica The Huffington Post, es va referir a l'afer sexual de l'expresident Bill Clinton amb Monica Lewinsky: “Sé que Clinton és bon xicot, però qui diu que sempre va dir la veritat? Ho recordeu, oi? Tota aquella història sobre si ho va fer o no ho va fer?”.

stats