MATANÇA A TUCSON
Internacional 09/01/2011

El sospitós: un jove de 22 anys amb perfil psicòtic

Dues persones anònimes van aconseguir reduir l'autor del tiroteig a Tucson: un jove de 22 anys, de nom Jared Lee Loughner, obsessionat amb el control mental

Redacció
1 min
Jared Lee Loughner, en una foto del mes de març. AP

BarcelonaJared Lee Loughner és de moment l’únic detingut pels fets de Tucson (Arizona) tot i que les autoritats sospiten que va actuar amb la complicitat d’una altra persona que va poder escapolir-se. El perfil del presumpte assassí, de 22 anys, mostra una personalitat extremadament complicada: obsessionat per les tècniques de control mental, admirador del Mein Kampf de Hitler... el seu rastre a la xarxa dibuixa un perfil amb trets psicòtics.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Una pàgina de MySpace que pertanyia a Loughner va ser retirada de la blogosfera poc després que els mitjans l’identifiquessin com a sospitós de la matança. El compte de YouTube amb el nom ‘Class it up 10’ es manté encara i està vinculat també al seu nom. En un dels seus vídeos, en què apareix text sobre un fons negre, assegura haver-se inventat una nova divisa i es queixa de la taxa d’analfabetisme entre els habitants del districte legislatiu de Giffords, a Arizona. També parla de la seva capacitat de controlar les masses. En una altra de les seves diatribes, Loughner assegura haver estat recluta de l’exèrcit dels Estats Units. Fonts de l'excèrcit han confirmat que va intentar allistar-se, però que va ser rebutjat.

stats