MÓN
Internacional 11/03/2011

El tsunami arriba molt debilitat a Hawai, però es manté l'alerta

La primera onada ha fet un metre, mentre al Japó era de deu. Tot i això, continua el perill, i els països costaners del Pacífic continuen activats

Agències
1 min

WashingtonEl tsunami que ha arrasat la costa japonesa està arribant molt disminuït a la resta del Pacífic. Ha arribat amb poca intensitat a Taiwan i ho ha fet també a Hawai. Per ara no s'ha informat de danys. L'onada de més altura registrada fins ara a Hawai és d'1 metre. A Taiwan, l'onada màxima havia estat de mig metre.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Tot i això, els experts del Centre d'Advertència de Tsunamis del Pacífic, ja han indicat que els models amb què treballen demostren que les primeres onades no són, normalment, les més poderoses. Es manté, per tant, l'alerta a bona part dels països costaners del Pacífic.

"Un cop arriba el tsunami, provocarà onades que rebotaran entre les illes durant tot el dia, de manera que encara és d'hora per dir que hem evitat els seus efectes", ha dit Gerard Fryer, del Centre d'Advertència de Tsunamis del Pacífic.

El Servei Nacional de Meteorologia ha informat que les onades podrien afectar les costes de Califòrnia i Oregón a primera hora de la tarda.

Aquí podeu veure els últims avisos de tsunami a la costa oest del continent americà.

stats