ELS EUA MATEN BIN LADEN
Internacional 09/05/2011

Un videojoc ja recrea l'assalt de les forces armades dels EUA a casa de Bin Laden

L'episodi s'ha utilitzat per afegir un nivell al popular 'Counter-Strike' i ha provocat algunes crítiques de públic que el troba de mal gust

Redacció
1 min
Una imatge del videojoc sobre l'assalt a casa de Bin Laden / FLETCH / NYT

BarcelonaLa posada en escena de l'assalt de les forces armades dels EUA a casa d'Ossama bin Laden, on el líder d'Al-Qaida va ser executat, era massa llaminera com per què la indústria del videojoc ho resistís. I ja hi ha el primer videojoc que recrea la seqüència o el que se'n sap a través de declaracions de la Casa Blanca i filtracions. Els fets han estat convertits en un nivell nou del joc Counter-Strike, molt popular als EUA.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Reprodueix els fets d'Abbottabad, la població del Pakistan on s'amagava Bin Laden, i ha estat creat per un desenvolupador de jocs conegut com a Fletch a la xarxa, segons informa el New Yort Times. El nivell es pot descarregar de la web GameBanana i ja ha estat utilitzat per milers de persones des del cap de setmana. Però paral·lelament s'ha generat en alguns fòrums el debat sobre si és adequat i de bon gust convertir la cacera de Bin Laden en un joc.

"Veig que hi ha gent que pot pensar que és de mal gust però, sincerament, si això és el que pensen ho haurien de pensar del joc sencer [no només d'aquest nivell] i d'altres jocs", ha argumentat Fletch. I el diari novaiorquès pregunta als seus lectors si és "massa aviat" per llançar aquest joc a la xarxa.

stats