Estats Units
Internacional 14/05/2011

Dimiteix l'enviat especial de la Casa Blanca al Pròxim Orient

George Mitchell ha recordat, en una carta a la Casa Blanca, que quan va accedir al càrrec ja va dir que ho faria per només dos anys

Reuters
1 min
L'enviat especial per al Pròxim Orient, George Mitchell

WashingtonL'enviat especial de la Casa Blanca al Pròxim Orient, George Mitchell, ha anunciat que deixarà el càrrec després de dos anys durant els quals no s'han aconseguit avenços notables en les negociacions entre israelians i palestins. El president dels Estats Units, Barack Obama, en un comunicat l'ha qualificat de "promotor infatigable de la pau".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La dimissió arriba uns dies abans de la visita a Washington del rei Abdal·lah de Jordània i del primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, i també abans del discurs que pronunciarà el president Barack Obama aquest dijous, on s'espera que exposi quina serà l'estratègia de la Casa Blanca en relació amb el conflicte entre palestins i israelians.

George Mitchell va ser designat pel càrrec el gener del 2009, per la seva experiència en l'acord de pau a Irlanda del Nord el 1998 i el seu paper com a mediador a l'administració Bush també al Pròxim Orient.

stats