Internacional 24/07/2012

Alcaldes de tot Itàlia es manifesten a Roma contra les retallades

La concentració critica la 'spending review' de Monti, que pretén eliminar més de la meitat de les províncies

Ara
1 min
L'alcalde de Roma també ha assistit a les concentracions davant del senat. Reuters

BarcelonaAlcaldes de ciutats de tot Itàlia s'han concentrat aquest dimarts a Roma davant del senat per manifestar-se contra les retallades anunciades a principis de juliol pel primer ministre Mario Monti. El pla d'ajust suposa l'eliminació de més de la meitat de les províncies i una retallada del 10% dels treballadors públics. L'ajust, que va agafar el nom anglès de 'spending review' (revisió de despeses), pretén evitar una nova pujada de l'IVA. Monti va assegurar que no suposaria una reducció de la qualitat del servei als ciutadans, però els alcaldes no hi estan d'acord.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els sindicats ja es van revoltar contra els ajustos, i els alcaldes, força perjudicats per les mesures d'estalvi, van anunciar mobilitzacions que han materialitzat aquest dimarts. Els alcaldes consideren que la 'spending review' afectarà directament als serveis als ciutadans i a la seva qualitat de vida.

Waldimiro Boccali, alcalde de Perugia, ciutat a pocs quilòmetres al nord de Roma, ha explicat al diari 'Perugia Today' que els alcaldes se senten marginats de les decisions del govern. “Els alcaldes no hem estat convocats per parlar de la mesura del govern, no ha estat una mesura pactada, sinó tot el contrari, unilateral. Obliden que els ajuntaments són part de l'estat i han de ser capaços de parlar amb el govern central” ha dit Boccali.

Andrea Ballarè, alcalde de Novara, al nord del país, també ha atacat les retallades al diari 'La Stampa'. “Els alcaldes estem al territori, tenim contacte directe amb els ciutadans i coneixem els problemes, podem ser l'antena privilegiada de l'estat. Amb aquesta política de retallades indiscriminades eliminaran aquesta connexió.

stats