ALEMANYA
Internacional 16/07/2011

Campanya per fer migdiada a Alemanya

Una sindicalista prestigiosa i el president de la federació de pimes alemanyes recomanen incorporar la migdiada a les empreses del país

Afp
2 min
Una dona fent migdiada a Madrid. Flickr de 'Torpe'

BerlínDes d'Alemanya no arriben només exigències econòmiques i crítiques sobre les pràctiques de la península ibèrica. En dos dies, sembla que diferents líders sindicals i empresarials s'hagin posat a fer campanya per la migdiada a la premsa.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Els empresaris llestos saben de la importància d'una pausa reparadora per mantenir el rendiment, la creativitat i la motivació per treballar", a punta el president de la Federació Alemanya de la Petita i Mitjana Empresa, Mario Ohoven, a l'edició d'avui del diari Bild.

La migdiada "en el lloc de treball s'ha instaurat ja amb èxit als Estats Units, Japó i Àustria", afegeix en el rotatiu de més tirada del país, qui també apunta que incorporant "atractives condicions laborals" augment a més a més l'atractiu d'una empresa per reclutar treballadors qualificats.

Un dret per a tots els alemanys

Una dirigent de la confedereció sindical alemanya DGB també ha manifestat que tot alemany hauria de tenir el dret a fer migdiada al seu lloc de treball.

"Una petita migdiada redueix el risc d'infart i permet aixecar-se ple d'energia", va escriure ahir Annelie Buntenbach, membre del comitè de direcció del DGP i el consell d'administració de l'Agència de Treball en un article al diari d'esquerres Tageszeitung.

Els comentaris de Buntenbach s'emmarquen dins de la polèmica per les declaracions de la cancellera alemanya Angela Merkel, en què afirmava que els habitants del sud d'Europa treballen menys que els seus compatriotes.

A més a més, Buntenbach argumenta que les estadístiques contradiuen la tesi de Merkel: les hores totals que es treballen de mitjana a Alemanya són 1.390, molt inferiors a les del sud d'Europa. Els grecs treballen una mitjana de 2.119 hores i els italians, 1.773; mentre que a Espanya es treballen 2.178 hores l'any, segons les últimes estadístiques d'Eurostat.

Els experts ho avalen

Els experts alemanys han recomanat la incorporació de la migdiada a les empreses, com a una petita pausa en l'horari laboral i com un mètode per a optimitzar el rendiment del treballador.

Aquesta opinió la comparteixen les asseguradores mèdiques: "Una migdiada d'un quart d'hora pot ajudar tant com un petit passeig a l'aire lliure contra l'habitual cansament després del dinar", sosté Ursula Maschall, experta de Barmer, una de les grans mútues de la sanitat pública alemanya.

stats