Regne Unit
Internacional 25/01/2012

"Està d'acord que Escòcia ha de ser un país independent, sí o no?", la pregunta de Salmond per al 2014

El primer ministre escocès presenta l'avantprojecte per a la consulta independentista d'Escòcia. El govern escocès aposta per un referèndum amb dues opcions, el 'sí' i el 'no'. Un de cada tres escocesos votaria 'sí' a separar-se del Regne Unit, actualment

Ara
1 min
La butlleta de votació sobre la independència d'Escòcia

BarcelonaEl primer ministre escocès, Alex Salmond, ha detallat aquest migdia el full de ruta que s'ha marcat per dur Escòcia a la independència. Salmond ha presentat al Parlament escocès l'avantprojecte de la consulta, i ha anunciat la pregunta que es farà als ciutadans: "Està d'acord que Escòcia ha de ser un país independent?"

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les dues opcions de resposta seran "sí" o "no", però ha deixat la porta oberta a una tercera opció, l'adquisició de més autonomia per a Escòcia. La consulta estarà oberta als ciutadans de 16 i 17 anys.

El govern del Partit Nacional Escocès aposta per celebrar el referèndum a la tardor del 2014, un pla que ha dit que tirarà endavant digui el que digui l'executiu del Regne Unit, que "vol que se celebri com més aviat millor", ha dit Salmond. El primer ministre britànic, David Cameron, va posar la condició fa dues setmanes que la consulta s'havia de fer el proper any i mig si el govern escocès volia que fos vinculant.

Les darreres enquestes xifren en un de cada tres escocesos els que estan a favor de la independència, un percentatge que ha crescut considerablement els últims anys.

stats