Turquia
Internacional 20/09/2011

Una explosió al centre d'Ankara causa 15 ferits, cinc d'ells greus

Les primeres informacions parlaven de dos morts, però el viceprimer ministre turc, Besir Atalay, ho ha desmentit. Encara no s'ha confirmat que es tracti d'un atac terrorista

Agències
1 min
Imatge de l'explosió de la televisió turca NTV

AnkaraAlmenys 15 persones han resultat ferides, cinc d'elles greus, aquest dimarts per una forta explosió d'origen incert al centre d'Ankara, capital turca, segons ha el viceprimer ministre turc, Besir Atalay, a l'agència semioficial Anadolu. Atalay ha desmentit les informacions de primera hora aportaves per la cadena de televisió NTV, que parlaven de 2 morts i 13 ferits.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les víctimes ferides han estat internades en tres hospitals d'Ankara i cinc d'elles es troben en estat crític en unitats de cures intensives. Atalay ha criticat que els mitjans hagin “exagerat” l'incident sense comptar amb informació concreta, i ha anunciat que farà una declaració pública quan se sàpiga la causa de l'explosió, que ha tingut lloc al barri comercial de Kizilay, a menys de 10 minuts a peu de la principal plaça d'Ankara i molt a prop de l'edifici governamental i una escola primària, que ha estat evacuada.

L'explosió ha provocat a un foc que s'ha expandit i ha carbonitzat un microbús i sis cotxes. Al principi s'ha parlat que es tractava d'un atemptat amb cotxe bomba, però alguns testimonis han apuntat que una bombona de gas podria haver caigut d'un edifici sobre un cotxe propulsat pel gas. Fons oficials han dit que s'ha d'esperar als primers resultats de la investigació per saber les causes de l'explosió.

El diari Hurriyet afirma en la seva edició digital que una dona sospitosa ha estat detinguda al lloc de l'incident, però les autoritats han declinat fer comentaris al respecte.



stats