ITÀLIA
Internacional 01/04/2011

Amnistia Internacional critica la gestió del govern italià de l'arribada d'immigrants del nord d'Àfrica

El primer ministre italià, Silvio Berlusconi, qualifica de "tsunami humà" la situació a l'illa de Lampedusa i considera que pot adquirir "dimensions importants"

Agències
1 min
Immigrants del nord d'Àfrica a Lampedusa, a punt de ser traslladats aquest dijous.

Lampedusa/Roma p { margin-bottom: 0.21cm; } L'organització Amnistia Internacional ha criticat avui el govern italià per la gestió de l'onada d'immigrants a l'illa de Lampedusa, al sud d'Itàlia, procedents del nord d'Àfrica. Les autoritats italianes han traslladat més de 1.700 persones, la majoria de les quals de Tunísia, a un campament temporal situat a Manduria, a la regió de Pullia, segons ha informat la cadena britànica BBC.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons Amnistia Internacional, l'executiu del primer ministre italià, Silvio Berlusconi, ha creat una crisi humanitària per no respondre de manera adequada a l'arribada d'immigrants. “Els tunisians no han pogut tenir accés als drets més bàsics, com l'accés a refugis adequats o a qualsevol tipus de refugi, o a condicions sanitàries”, ha explicat Charlotte Phillips, una representant del programa de Refugiats i Migrants d'aquesta organització.

Precisament, Berlusconi, que dimecres passat va visitar l'illa de Lampedusa dimecres i va prometre “alliberar-la” d'aquests immigrants, ha qualificat la situació de “tsunami humà”. El primer ministre italià ha fet aquestes declaracions després d'una reunió del govern amb representants de les institucions locals, provincials i regionals per analitzar el pla de distribució d'aquesta població. Berlusconi s'ha mostrat preocupat per la crisi humanitària i ha assegurat que la situació pot adquirir “dimensions importants”.

stats